قالب پرشین بلاگ


آشپزباشي جنوب
لینک دوستان

این هم دستور یک بيف كورند ( غذای اروپایی ) تقدیم به آقا نیما که درخواست داشتن امیدوارم از میل کردن این بيف كورند ( غذای اروپایی ) لذت ببری 

 مواد لازم: 
سیب زمینی ۱۷۵ گرم
 روغن۲ قاشق غذاخوری 
كلم پیچ۵۰ گرم
 گوشت نمك سود شده ۱۱۵ گرم
 ادویه به میزان لازم 
سس كچاپ ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
روغن را در ماهی تابه داغ كنید و سیب زمینی خرد شده را به مدت ۳ دقیقه سرخ كنید تا طلایی بشود. كلم پیچ را به صورت رشته ای و گوشت را به شكل قطعات مكعبی شكل خرد كنید و آن را مي پزيم. كلم و زردچوبه را به سیب زمینی در حال سرخ شدن بیفزایید و برای ۲ دقیقه حرارت بدهید. حالا گوشت ها را به مواداضافه كنید پس از ۲ دقیقه سس كچاپ را به مخلوط بیفزایید در صورت تمایل فقط گوشت ها را با سس كچاپ مخلوط كنید سپس صبر كنید تا خنك شود و آن را با برش های تخم مرغ آب پز سرو كنید.


[ یکشنبه سی ام مرداد 1390 ] [ 10:39 ] [ معصومه ]

 

 

این هم دستور یک زولبیا و بامیه تقدیم به آلما جون که درخواست داشتن امیدوارم از میل کردن این زولبیا و بامیه لذت ببری.

 

زولبیا

مواد لازم:

200 گرم

نشاسته

180 گرم

ماست

20 گرم

آرد

يك قاشق سوپخوري

زعفران حل شده

 يك قاشق چايخوري

روغن جامد

يك دوم قاشق چايخوري

جوش شيرين

يك قاشق سوپخوري

آب يا گلاب

طرز تهيه:

نشاسته و ماست را مخلوط كرده، چند دقيقه اي صبر مي كنيم تا نشاسته در ماست خيس خورده و به راحتي حل شود. سپس آرد را اضافه مي كنيم و با همزن خوب به هم مي زنيم تا مايع زولبيا صاف و يكدست شود. روغن جامد را اضافه كرده و در حين به هم زدن آب يا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مايع اضافه مي كنيم و آن را در قيف مخصوص مي ريزيم. در اين مرحله جوش شيرين را هم اضافه مي كنيم و مايع را خوب به هم زده، در حالي كه روغن روي شعله قرار دارد، زولبيا را توسط قيف در روغن كاملا داغ به صورت دايره هاي بزرگ و كوچك فرم مي دهيم و بلافاصله پس از كمي سرخ شدن آنها را پشت و رو مي كنيم.

زولبياها را در شربت قرار مي دهيم و پس از15- 10 دقيقه آنها را از شربت خارج كرده و در صافي قرار مي دهيم تا شربت اضافه آن خارج شود.

* يادآوري: براي سرخ كردن باميه و زولبيا و گوش فيل از روغن مايع استفاده كنيد، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.

باميه

مواد لازم

آرد

200 گرم

آب

300 گرم

تخم مرغ

3عدد

روغن جامد

 يك قاشق سوپخوري

شكر

نيم كيلو

نمك

يك سوم قاشق چايخوري

آب

150 گرم

آبليمو

2 قاشق سوپخوري

گلاب

كمي

طرز تهيه :

آب را جوش آورده، با شعله ملايم آرد را اضافه مي كنيم و مرتب به هم مي زنيم تا خمير تقريباً سفتي به دست آيد. بعد روغن را اضافه كرده و مرتب به هم مي زنيم ( در حدود 3-2 دقيقه )، به طوري كه خمير به صورت يك تكه درآيد. سپس بعد از كمي سرد شدن خمير، تخم مرغ ها را يكي يكي اضافه مي كنيم و خوب خمير را ورز مي دهيم تا خمير نرم و لطيف شود. براي اين كه باميه رنگ زيباتري به خود بگيرد، بهتر است از شربت باميه يك قاشق سوپخوري به خمير باميه اضافه كرده و با خمير مخلوط كنيم. بعد خمير را در قيف با ماسوره كنگره دار متوسط مي ريزيم و سپس در روغن مايع سرخ مي كنيم.

براي سهولت كار بهتر است روغن را كمي داغ كرده، باميه ها را به وسيله دست و يا با قيچي مخصوص آشپزخانه در روغن ريخته، بعد آن را روي حرارت مستقيم قرار دهيم تا باميه ها سرخ شوند. باميه ها را در حين سرخ شدن مرتب به هم مي زنيم تا به هم نچسبند و يك دست سرخ شوند. باميه ها را در همان حال كه داغ مي باشد، به شربت گرم اضافه مي كنيم تا شربت را خوب به خود جذب كنند، در غير اين صورت باميه ها شربت را جذب نخواهند كرد. اگر باميه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقيق بودن شربت مي باشد.

مواد لازم براي شربت :

شكر

2فنجان

 آب

 يك فنجان

گلاب

2 قاشق سوپخوري

زعفران حل شده

يك قاشق مرباخوري

آبليمو

 يك قاشق مربا خوري

طرز تهيه شربت :

آب و شكر را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه كرده، سپس آبليمو را مي ريزيم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روي شعله بر مي داريم

[ شنبه بیست و نهم مرداد 1390 ] [ 22:37 ] [ معصومه ]

كلم پلو شیرازی

این هم دستور یک کلم پلو تقدیم به آقا میلاد که درخواست داشتن امیدوارم از میل کردن این کلم پلو  

لذت ببری

مواد لازم جهت پلو:
برنج = 6 پيمانه يا 1 كيلو
كلم خرد شده =1 كيلو
سبزي (شويد، تره، ترخان، ريحان) خرد شده =نيم كيلو
پياز  = 2عدد
روغن، نمك، فلفل و آبليمو  =به اندازه كافي
مواد لازم جهت كوفته ريزه:
گوشت چرخ كرده =300 گرم
آرد نخود چي =4 قاشق غذا خوري
پياز =1عدد
روغن، نمك، فلفل و زرد چوبه=به اندازه كافي

 
طرز تهيه:
برنج را با مقداري نمك چند ساعت قبل خيس مي كنيم، كلم ها را پوست كنده و به صورت خلال خرد و با  نمك و فلفل و زرد چوبه سرخ مي كنيم و در حين سرخ شدن  دو قاشق آبليمو به آن اضافه مي كنيم.سبزي را پس از اينكه تميز كرديم شسته و خوب خرد مي كنيم برنج را با نصف قاشق مربا خوري زرد چوبه مي جوشانيم،آبكش مي كنيم، سبزي و كلم سرخ شده را در صافي با برنج مخلوط مي كنيم و در قابلمه مي ريزيم و دم مي كنيم.


طرز تهيه كوفته ريزه:
پياز را روي گوشت چرخ كرده رنده مي كنيم. آرد نخودچي، نمك،فلفل و زرد چوبه را اضافه مي  كنيم و خوب ورز مي دهيم.و آنها را به صورت كوفته ريزه در مي آوريم و سرخ مي كنيم.. پياز را هم خرد و سرخ مي كنيم.كوفته ها را وسط پلو مي گذاريم تا همراه پلو دم بكشد.وقتي پلو دم كشيد آن را در ديس مي كشيم و با پياز سرخ شده تزيين مي كنيم.


نكته1:براي اينكه پياز سرخ شده ترد و خوش رنگ شود پياز را كه خرد مي كنيم مقداري نمك به آن مي زنيم، بعد سرخ مي كنيم.
نكته2:مي توانيم از كلم سر(قمري) يا كلم برگ استفاده كنيم

[ شنبه بیست و نهم مرداد 1390 ] [ 22:22 ] [ معصومه ]
 

این هم دستور یک حلوا عربی با شیرخشک تقدیم به مرضیه عزیزم که درخواست داشتن امیدوارم از میل کردن این حلوا لذت ببری دوست عزیزم.

مواد لازم:

آرد گندم:  3 پیمانه

شیر خشک نیدو :2 پیمانه

 شکر:3 پیمانه

 آب:یک پیمانه

 گلاب:نصف پیمانه

 هل:2 قاشق مربا خوری

 زعفران :نصف قاشق چایخوری

 کره ۴٠٠گرم

 روغن مایع :نصف لیوان

 طرز تهیه :

ابتدا آرد را با شیر خشک در حرارت ملایم با سرعت تفت می دهیم بعد از اینکه تغییر رنگ داد وطلایی شد آن را از روی اجاق برداشته وبا الک فلزی الک می کنیم تا آرد یک دستی در بیاید ولی دانه های درشت را نیز آسیاب می کنیم ودوباره با موادمان مخلوط می کنیم سپس کره وروغن مایع آب شده را داخل آن می ریزیم ودوباره خوب تفت می دهیم تا روغن جذب آرد ها بشود.انتظار یک حلوای سفت را نداشته باشید.می گذاریم حلوا کمی خنک شود .در این فاصله آب وگلاب وهل وزعفران وشکر را با هم مخلوط می کنیم و روی اجاق گاز می گذاریم تا شکر حل شود سپس این محلول را با مواد قبلی مخلوط می کنیم وقابلمه را دوباره روی اجاق قرار می دهیم و آنقدر هم می زنیم تا کمی قاشق در مواد سفت تر حرکت کند

 پس از آن می توان حلوا را با پودر نارگیل و یا به سلیقه خودتان تزیین کرد.

[ جمعه بیست و هشتم مرداد 1390 ] [ 12:57 ] [ معصومه ]
مواد لازم:
نشاسته 1 پيمانه
آب سرد 4 پيمانه
آرد برنج 2/1 پيمانه
شير سرد 4 پيمانه
شكر 2 پيمانه
گلاب 4/1 پيمانه

طرز تهیه:
نشاسته را در آب سرد حل كنيد و از صافي رد كنيدبعد آرد برنج را در شير حل كنيد واز صافي رد كنيد .محلول نشاسته وآرد برنج وشير وشكر رابا هم مخلوط كنيدو در قابلمه لعابي بريزيدو روي حرارت ملايم قرار دهيد مرتب هم بزنيد تا ته نگيرد اما بجوشد وغليظ شود بعد گلاب را به مواد اضافه كنيد.وقتي كه خط قاشق روي مواد ماند ومحو نشد حلوا آماده شده.
[ جمعه بیست و هشتم مرداد 1390 ] [ 12:51 ] [ معصومه ]

مواد لازم :

  • ميگو 300 گرم
  • سيررنده‌شده يك حبه
  • روغن مايع و نان تست و نمک به ميزان لازم
  • زنجبيل تازه رنده‌شده به ميزان لازم
  • تخم‌مرغ يك عدد
  • فلفل  نصف قاشق چايخوري

 

طرزتهيه:                                                                                               

ميگوهاي تهيه شده را ساطوري نموده داخل ظرف بريزيد. سپس سير، زنجبيل، تخم‌مرغ، فلفل سفيد و نمك را به آن اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد. نان‌هاي تست را به صورت مربع يا مستطيل كوچك بريده و مواد به دست آمده را داخل نان قرار دهيد. آنها را به صورت توپ در آورده و داخل روغن سرخ كنيد. پس از سرخ شدن داخل ديس گذاشته و با سبزيجات (جعفري، كاهو) خيارشور و گوجه‌فرنگي تزئين نماييد.

[ سه شنبه بیست و پنجم مرداد 1390 ] [ 10:17 ] [ معصومه ]
  • نشاسته نصف پيمانه
  • پسته خام خردشده و شکر از هر کدام يك پيمانه
  • شير و آب از هر کدام دو پيمانه
  • گلاب دو قاشق غذاخوري
  • مغز هل يك قاشق چايخوري

 

طرز تهيه:                                                                                                                                            

تمام مواد را با هم مخلوط كرده و روي حرارت گذاشته، مدام هم بزنيد تا مخلوط كاملا سفت شود. در انتها گلاب و مغز هل را به آن اضافه كرده و در ظرف مخصوص بريزيد. سپس با خامه و خلال پسته آن را تزئين كنيد.

[ یکشنبه بیست و سوم مرداد 1390 ] [ 10:14 ] [ معصومه ]

 

 

این هم دستور یک خورش خوشمزه تقدیم به سحر عزیزم که درخواست داشتن امیدوارم از میل کردن این خورش لذت ببری دوست عزیزم.

مواد لازم

زردآلو : ۵۰۰ گرم
کره : ۵۰ گرم
هویج : ۳ تا ۴ عدد
پیاز : یک عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
زعفران آب کرده : دو قاشق غذا خوری
فلفل دلمه ای : نصف یک عدد
چوب دارچین : به میزان دلخواه
گوشت مغز ران یا راسته گوساله : ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
پیاز سرخ شده : دو قاشق غذا خوری
شکر: ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
آب لیمو ترش تازه : حدود دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده فلفل دلمه ای ها را نیز به شکل خلالی ریز میکنیم و با مقداری روغن و یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه ، داخل قابلمه نسبتاً بزرگی ریخته و روی حرارت میگذاریم تا تفت بخورند.
برای این خورش لازم نیست پیازها مثل پیاز داغ طلایی شوند ، کمی که تفت خورد و بلوری و سبک شد تکه های گوشت را داخل مواد ریخته کمی سرخ میکنیم تا رنگ روی آنها عوض شود. روی این مواد یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران آب کرده میریزیم و به مواد مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم .
گوشت ها و مقداری پیاز و فلفل را در قابلمه ای جداگانه یا زودپز می پزیم . پیاز سرخ شده را نیز به آن اضافه میکنیم و اجازه می دهیم گوشت کاملاً مغز پخت شود. در باقی مانده پیاز و روغنی که در آن گوشت سرخ کرده ایم ۵۰گرم کره ریخته زردآلوها را به دو قسمت مساوی تقسیم از هسته جدا کرده و به آن اضافه میکنیم .
مقداری زردآلوها را در این ظرف تفت می دهیم . ولی باید حواسمان باشد آنها کاملاً له نشود. گوشت پخته شده را با آب آن به زردآلوها اضافه میکنیم . چوبهای دارچین شکر و آب لیموترش را هم به آن اضافه میکنیم و اجازه می دهیم خورش بجوشد و جا بیفتد.
هویج ها را نیز جداگانه پوست کنده به صورت حلقه حلقه خرد کرده و میپزیم . در نهایت وقتی خورش در حال آماده شدن بود هویجها را نیز به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم چند جوش بزند. در نهایت خورش آماده شده و آماده سرو است.
می توانیم در آخر کار مقداری زعفران آب کرده به خورش اضافه کنیم . اگر میخواهیم زردآلوها درسته بمانند کمی قبل از این که خورش را از روی اجاق بردارید تعدادی زردآلوی نیمه شده رو روی خورش اضافه میکنیم و میگذاریم کمی بپزد.

[ شنبه بیست و دوم مرداد 1390 ] [ 9:25 ] [ معصومه ]

مواد لازم :

  • تن ماهي - يك عدد
  • سبزي سرخ شده - 250 گرم (گشنيز يك كيلوگرم، شمبليله 150 گرم)
  • سير ريز شده - هشت حبه
  • تمرهندي - 150 گرم
  • ادويه كاري - يك قاشق مرباخوري  
  • نمك و فلفل - به ميزان لازم
  •                         قليه‌با تن‌ماهي
  • طرزتهيه:                                                                                                                        

    ابتدا درون يك قابلمه پياز را سرخ ميكنيم تا حدي كه طلايي شود، سپس سير را به آن اضافه كرده و تفت ميدهيم. پودر كاري، نمك و فلفل را به آن اضافه كرده و سبزي سرخشده را به آن ميافزاييم. كمي آب روي آن ميريزيم، در ظرف را بسته و صبر ميكنيم تا به جوش آيد. تمرهندي را در آبجوش حل كرده و آن را صاف ميكنيم و به مواد اوليه اضافه مينماييم. در مرحله بعد تنماهي، كه روغن آن گرفته شده است را افزوده، در ظرف را بسته و اجازه ميدهيم تا كاملا جا بيفتد

  • [ پنجشنبه بیستم مرداد 1390 ] [ 9:52 ] [ معصومه ]

    ماهی سوخاری,www.res2ran.com

    مواد لازم:
    ماهی شوریده فیله شده:400 گرم
    آرد گندم:1 پیمانه
    تخم مرغ:2 عدد
    آرد سوخاری:2 پیمانه
    سویا سس:4 قاشق غذاخوری
    آبلیمو:4 قاشق غذاخوری
    سرکه:3 قاشق غذاخوری
    زردچوبه:نصف قاشق مرباخوری
    روغن:به مقدار لازم


    طرز تهيه:


    ماهي را با آبليمو، زردچوبه، سويا سس و سرکه خوب مزه‌دار کنيد (به مدت 15 تا 20دقيقه). سويا سس براي مزه دار کردن انواع گوشت بسيار مناسب است.
    ماهي را در آرد سفيد گندم آغشته کنید؛ تا وقتي ماهي در تخم‌مرغ زده مي‌شود، تخم‌مرغ به ماهي بچسبد. در ضمن با آغشته کردن ماهي در آرد گندم، مواد مزه‌دار شده از ماهي خارج نمي‌شود.
      تخم مرغ را در يک کاسه بشکنيد و با هم مخلوط کنيد. فيله هاي ماهي آردي را در تخم مرغ بزنيد. سپس در آرد سوخاري بزنيد.
    ماهي را در روغن سرخ کنيد.
    ماهي‌هاي سرخ شده را مي‌توانيد روي توري قرار دهيد تا روغن آنها خارج شود

    نکته : با ماهی شوریده و شیر و قباد و هامور و . . .

    [ چهارشنبه نوزدهم مرداد 1390 ] [ 12:54 ] [ معصومه ]
    مواد لازم

    ▪ میگو پاک شده ۵۰۰ گرم                                 See full size image
    ▪ سرکه (یا آبلیمو) ۲/۱ لیوان
    ▪ نمک و فلفل بمیزان لازم
    ▪ زعفرhن حل شده ۱تا ۲ قاشق مربا خوری
    ▪ روغن زیتون ۳ قاشق سوپخوری
    ▪ آب پیاز ۲/۱ لیوان

    طرز تهیه

    سرکه یا آبلیمو را با بقیه مواد مخلوط می کنیم و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم. بنا به تمایل شما , می توان در سیخ فلزی و یا سیخ چوبی طبخ میگو را انجام دهید اگه از سیخ چوبی استفاده می کنید برای جلوگیری از سوختن سیخها آنها را از ۳ الی ۴ دقیقه قبل در آب خیس کنید و بعد میگو ها را بر روی منقل ذغالی یا گازی کباب کنید .
    نکات :
    ۱) برای از بین بردن بوی زُخم میگو بهترین چیز سرکه است .
    ۲) کباب کردن میگو ها باید فقط در حد پخته شدن آنها باشد
    .

    [ دوشنبه هفدهم مرداد 1390 ] [ 21:55 ] [ معصومه ]

    مواد لازم


    گوشت دو بار چرخ‌‌ شده - 300 گرم
    گوشت مرغ چرخ‌كرده - 200 گرم
    جعفري خرد شده - 100 گرم
    هويج رنده شده - 50 گرم
    زرشك - 50 گرم
    مغز گردو خردشده - 70 گرم
    پياز متوسط - دو عدد
    ورق فويل - يك متر
    روغن مايع - 80 گرم
    رب گوجه فرنگي - يك پيمانه
    آبليمو - سه قاشق سوپخوري
    شكر - يك قاشق سوپخوري
    نمك - به ميزان لازم
    دارچين، فلفل و ادويه‌كاري - به ميزان لازم


    رولت


    طرز تهيه


    يكي از پيازها را چرخ كرده و با گوشت و مرغ مخلوط
    مي‌كنيم سپس ادويه و نمك مي‌زنيم. براي سس رولت، پياز ديگر را چرخ كرده،
    سرخ مي‌كنيم و رب را به آن اضافه مي‌كنيم، نمك، فلفل، ادويه و آبليمو را
    اضافه مي‌كنيم و با دو ليوان آب‌ به‌‌جوش مي‌آوريم.ورق آلومينيوم را روي
    سطح صافي پهن مي‌كنيم و آن را به دو قاشق روغن آغشته مي‌كنيم تا گوشت به
    آن نچسبد، ابتدا گوشت قرمز را روي آن به قطر يك و نيم سانتي‌متر پهن
    مي‌كنيم و سپس گوشت مرغ را به آن اضافه مي‌كنيم، آنها را صاف كرده و روي
    آن جعفري، هويج، زرشك و مغز گردو مي‌ريزيم.
    آن را از يك طرف مي‌پيچيم و هر دو طرف ورق فويل را جدا
    مي‌كنيم تا آزاد شود و دوباره دور رولت قرار مي‌دهيم و اجازه مي‌دهيم داخل
    سس به مدت يك ساعت و نيم با حرارت ملايم بجوشد، سپس رولت را درآورده، فويل
    را باز كرده و پس از سرد شدن برش مي‌دهيم
    .

    [ دوشنبه هفدهم مرداد 1390 ] [ 11:3 ] [ معصومه ]
    مواد اولیه :

    • سير كوبيده پنج حبه
    • روغن زيتون پنج قاشق غذاخوري
    • زيره سبز يك قاشق چايخوري
    • آب ليموترش چهار قاشق غذاخوري
    • گشنيز تازه دو قاشق غذاخوري
    • فلفل و نمك به ميزان لازم
    • ماهي تكه‌شده يك عدد

     

    طرز تهيه:                                                               

     ماهي غذايي خوشمزه و غني از امگا3 است. البته بهتر است بدانيد كه پختن آن در فر يا كبابي كردن انواع ماهي، سالم‌ترين روش تهيه اين غذاي لذيذ و مفيد مي‌باشد. به همين علت تصميم گرفتم نحوه درست كردن يك نوع خوراك ماهي در فر را به شما آموزش دهم. ابتدا سيركوبيده، روغن زيتون، زيره سبز، آبليمو، گشنيز تازه، فلفل و نمك را مخلوط كرده و ماهي را به مدت سه ساعت در اين مواد مي‌خوابانيم تا مزه‌دار شود.

    مواد لازم براي تهيه سس:                                                                                              

     گوجه‌فرنگي                                              500 گرم

     كرفس                                              يك ساقه

     زيره سبز                              نصف قاشق چايخوري

     فلفل قرمز                                    يك قاشق چايخوري

     رب گوجه‌فرنگي                       يك قاشق غذاخوري

     گشنيز                          يك قاشق غذاخوري

     نمك و فلفل                                              به ميزان لازم

     پياز خلال‌شده                                              يك عدد

    ‌‌‌طرز تهيه سس:                                                                          

     براي تهيه سس اين خوراك، ابتدا داخل تابه روغن ريخته و پياز را سرخ مي‌كنيم. گوجه‌فرنگي، كرفس و فلفل را ميكس كرده و با پياز مخلوط مي‌كنيم. رب گوجه‌فرنگي، نمك، گشنيز و زيره را به مواد اضافه مي‌كنيم و روي حرارت مي‌گذاريم تا كمي غليظ شود. سپس مقداري از سس را در كف ظرف مخصوص ريخته و ماهي را در ظرف مي‌گذاريم و تمام سطح ماهي را با سس مي‌پوشانيم و به مدت 45 دقيقه در طبقه وسط فر با دماي 180 درجه سانتي‌گراد قرار مي‌دهيم تا بپزد

    [ یکشنبه شانزدهم مرداد 1390 ] [ 11:50 ] [ معصومه ]
    خرما رولتي

    مواد لازم :
    خرما دشتستان چرخ شده :400گرم
    کره آب شده : 3 قاشق سوپخوري ( برا ي خرما )
    دارچين : 1 قاشق سوپخوري
    زنجبيل : 1 قاشق چايخوري
    روغن جامد : 80گرم
    آرد تفت داده شده :150گرم
    برنگ آرد نخوچي

    خرما رولتي

    طرز تهيه :
    خرما را چرخ کرده روي حرارت قرار دهيد کره را به آن اضافه کرده هم بزنيد تا نرم شود سپس دارچين و زنجبيل را به آن اضافه کنيد و هم بزنيد تا ارد به خورد روغن برود . بعد خرما را مابين دو نايلون چرب شده به شکل مستطيل بازکرده و به کمک نايلون آ ن را رولت کرده ؛ حدود 2 ساعت اجازه دهيد تا رولت بسته شود . سپس نيم سانت نيم سانت برش دهيد.
    نکته :
    1- خرمايي که استفاده مي کنيد رطب نباشد .
    2- خرما را پس از شستن و هسته گرفتن از چرخ گوشت رد کنيد.
    [ شنبه پانزدهم مرداد 1390 ] [ 21:33 ] [ معصومه ]

    مواد لازم

    آرد سنگک یک کیلو (شش پیمانه)
    روغن‌نباتی دو پیمانه
    روغن‌مایع نصف پیمانه
    کره ۱۰۰ گرم
    حلوا شکری ۱۰۰ گرم
    پودر گل‌سرخ یک قاشق چایخوری
    زنجبیل و فلفل‌سیاه از هر کدام نصف قاشق چایخوری
    نمک قاشق چایخوری
    هل، دارچین و زیره سائیده یک قاشق چایخوری
    پودر نارگیل و کنجد به میزان لازم

    روش تهیه حلوا مخصوص افطار

    طرز تهیه

    نخست روغن نباتی را در تابه ریخته و حرارت می‌دهیم تا آب شود و روغن مایع را به آن اضافه می‌کنیم. سپس آرد الک شده و نمک را به آن اضافه و حرارت را ملایم می‌کنیم تا آرد تفت داده و به رنگ شکلاتی روشن درآید. (حدود ۳۰ دقیقه) سپس حلواشکری رنده شده را به آن می‌افزاییم و کنجد، پودرنارگیل و کره را نیز اضافه کرده و حرارت را ملایم‌تر می‌کنیم تا پودر نارگیل و کنجد نسوزد. بعد سایر ادویه‌ها (دارچین، هل، زنجبیل، زیره، گل‌سرخ و فلفل‌سیاه) را اضافه کرده و کاملا مخلوط می‌کنیم. در انتها شربت مربوط را به آن افزوده و هم می‌زنیم.
    مواد لازم شربت حلوا

    شکر چهار پیمانه

    آب دو پیمانه

    گلاب نصف پیمانه

    زعفران یک قاشق مرباخوری

    طرز تهیه شربت

    شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم تا شکر حل شود، وقتی شربت قوام آمد آن‌گاه زعفران را اضافه کرده و گلاب را نیز بعد از آن می‌افزاییم و حرارت را خاموش می‌کنیم.

    [ شنبه پانزدهم مرداد 1390 ] [ 16:6 ] [ معصومه ]
    مواد اولیه :

    • ماهي 500 گرم
    • پيازو تخم مرغ از هر کدام دو عدد
    • آرد سوخاري و جعفری خرد شده از هر کدام دو قاشق سوپخوري
    • آرد سفيد شش قاشق سوپخوري
    • كشمش پلويي سه قاشق سوپخوري
    • نمك، فلفل و زردچوبه و روغن و آرد سوخاری به ميزان لازم
    • تخم‌مرغ يك عدد

     

    طرز تهيه:                                                                

    ماهي‌ را پس از پاك كردن و شستن با يك عدد پياز در مقداري آب روي حرارت گذاشته تا آب‌پز شود. سپس تيغ آن را جدا كرده و با چنگال خرد كنيد. يك عدد پياز ديگر را رنده‌كرده و با جعفري، آرد سوخاري، آرد سفيد، كشمش، نمك، فلفل، زردچوبه و تخم‌مرغ‌ها به ماهي اضافه كرده و كاملا ورز دهيد تا به خورد هم بروند. از مايه كمي برداشته و به شكل دلخواه در آورده ابتدا در تخم‌مرغ و بعد در آرد سوخاري غلتانده، در روغن سرخ كنيد.

    نكته:

    اين كتلت به دليل داشتن ماهي و كشمش براي فصل مدارس كه بچه‌ها اين مواد غذايي را به سختي مي‌خورند مناسب است

    [ شنبه پانزدهم مرداد 1390 ] [ 10:46 ] [ معصومه ]
    مواد اولیه :

    • گوشت چرخ‌كرده و گردو از هر کدام 100 گرم
    • برنج پخته‌شده يك پيمانه
    • پياز رنده شده نصف پيمانه
    • تخم‌مرغ دو عدد
    • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

     

    طرز تهيه:                                                              

    گردو‌ها را له كرده سپس برنج، پياز و گوشت چرخ‌كرده را به آن اضافه کنيد و كاملا ورز دهيد و در پايان نمك، فلفل، زردچوبه و تخم‌مرغ را به آن اضافه كنيد و به اندازه شيريني گردويي درست كرده و در تابه همراه روغن با حرارت ملايم سرخ كنيد.

    [ شنبه پانزدهم مرداد 1390 ] [ 10:43 ] [ معصومه ]
    مواد اولیه :

    • شكر دو فنجان
    • شير نصف استكان
    • پودر نارگيل نرم دو فنجان
    • روغن يا كره يك قاشق سوپخوري
    • مغز گردو يا پسته و آب از هر کدام يك استكان
    • وانيل 1/8 قاشق چايخوري
    • كاكائو سه قاشق سوپخوري

     

    طرز تهيه:                                                                                                   

     شكر، كاكائو، شير، آب، روغن يا كره را مخلوط كرده و روي حرارت بگذاريد و هم بزنيد تا قوام آيد و از روي حرارت برداريد. نارگيل، گردو و وانيل را در مايه بريزيد و مخلوط كنيد. حال ظرف لبه‌دار كم ارتفاعي را چرب كرده و مخلوط برشتوك را در آن بريزيد و صاف كنيد يا با پشت قاشق يا كف دست كمي آن را فشار دهيد تا به هم فشرده شود. روي مايه برشتوك را نارگيل بپاشيد و بگذاريد سرد شود. سپس  به صورت لوزي يا چهارگوش آنها را ببريد و در ظرف بگذاريد. مي‌توانيد آنها را به شكل گلوله درست كرد و در نارگيل بغلتانيد،

    [ پنجشنبه سیزدهم مرداد 1390 ] [ 10:6 ] [ معصومه ]
    مواد اولیه :

    • پودرقند و بادام از هر کدام 200 گرم
    • پسته 100 گرم
    • زعفران و رنگ زعفران، رنگ قرمز و سبز به ميزان لازم

     

    طرزتهيه:                                                                                    

    بادام را خيس كرده پوست آن را گرفته و كاملا آسياب مي‌كنيم و با  پودر قند ورز داده تا خميري به دست آيد. سپس پسته را خيس كرده پوست آن را گرفته و كاملا آسياب مي‌كنيم و با  پودرقند ورز مي‌دهيم. بادام را به دو قسمت تقسيم كرده نيمي از آن را با رنگ زعفران و خود زعفران آب‌كرده رنگ مي‌كنيم و روي يك سيني لبه دار يك لايه نازك بادام سفيد را ريخته و با گوشت‌كوب به آرامي فشار مي‌دهيم سپس رنگ سبز و بعد رنگ قرمز. وقتي سفت شد با چاقو آن را به شكل لوزي برش مي‌دهيم.

     نكته:

    مدت آماده‌سازي يك ساعت است.

    [ پنجشنبه سیزدهم مرداد 1390 ] [ 10:3 ] [ معصومه ]




    مواد لازم:


    آرد برنج: 1 پيمانه
    شكر: 2/1-1 پيمانه
    آب: 4 پيمانه
    پودر هل: 1 ق م
    زعفران سائيده: 1 ق چ
    گلاب: 4/1 پيمانه
    روغن 1پیمانه
    پودر پسته و نارگيل براي تزئين


    طرز تهيه

    شكر را در اب حل كنيد و روي حرارت قرار دهيد ( شربت ) روغن را در ديگي ريخته گرم كنيد آرد برنج را به روغن اضافه كنيد و مرتب همزده تا آرد برنج كرم رنگ شود.شربت را از روي حرارت برداشته گلاب و زعفران حل شده پودر هل را به شربت اضافه كنيد و به مواد كم كم اضافه و هم بزنيد تا حلوا صاف و يكدست شود و به راحتي از ظرف جدا شود. حلوا را در ظرف مناسبي ريخته و با پودر سته و نارگيل تزئين كنيد و برش دهيد

    [ چهارشنبه دوازدهم مرداد 1390 ] [ 15:12 ] [ معصومه ]




    مواد لازم:
    500 گرم آرد سفید
    350 گرم روغن یا کره
    500 گرم پودر قند
    2 قاشق سوپ خوری سرخالی پودر زنجبیل
    100 گرم خلال بادام
    پودر قند ،پودر کاکائو و پودر پسته برای تزیین

    طرز تهیه

    در تابه ای آرد را روی حرارت ملایم بدون کره تفت می دهیم تا زمانی که کرم رنگ شود.آرد تفت داده شده را الک می کنیم تا بدون گلوله باشد. تابه را دوباره روی حرارت ملایم گذاشته ، کره یا روغن را به آن اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم. هل ،زنجبیل و خلال بادام را به مخلوط آرد و کره می افزاییم و کمی تفت می دهیم. در نهایت پودر قند را الک می کنیم تا کاملاَ نرم شود. سپس به مواد اضافه می کنیم.ظرف محتوی حلوا را از روی حرارت بر می داریم و مواد را مرتب هم می زنیم تا خوب با هم مخلوط شوند. از حلوا درون ظرف مناسبی که چرب کرده ایم می ریزیم ، با پشت قاشق آن را صاف می کنیم و ظرف را تکان می دهیم تا همه ی مواد به طور یکنواخت پخش شود. اجازه می دهیم حلوا در دمای اتاق خنک شود. بعد از سرد شدن ،روی حلوا را با کارد و خط کش به شکل چهار گوش یا لوزی برش می دهیم.



    روش برش زدن و چیدن حلوا

    هنگام خارج کردن حلوا از سینی و منتقل کردن آن به سینی دیگر ممکن است ردیف اول آن خرد شود ؛بنابر این به نکات زیر توجه کنید:
    کارد کوچکی را به طور افقی زیر ردیف دوم انداخته و بکشید تا برش های حلوا از سینی جدا شود . بعد برش ها را در سینی دیگری ،کنار هم بچینید. دو تکه کاغذ به طول سینی ببرید ، یک تکه آن را روی نیمی از حلوابگذارید. روی نیمه ی دیگری از حلوا که با کاغذ پوشیده نشده است را با چایی صاف کن خاکه قند بریزید و بعد با کاغذ روی آن را بپوشانید . نیمی از حلوا را با کاغذ پوشانده بودید با چایی صاف کن پودر کاکائو بپاشید . این عمل را آنقدر تکرار کنید تا همه ی قسمت های حلوا با پودر قند و پودر کاکائو تزیین شود . کمی پودر پسته روی حلوا بریزید و سفره ی افطار خود را با این دسر خوشمزه تزیین کنید.


    توجه: این حلوا را می توان درون کاغذهای مخصوص قرار داد.
    [ چهارشنبه دوازدهم مرداد 1390 ] [ 15:10 ] [ معصومه ]
     

    مواد لازم

    آرد سه پيمانه
    روغن جامد 1/4 پيمانه
    كره 1/4 پيمانه
    زنجبيل سه قاشق سوپخوري

    شیرینی زنجبیلی بدون فر

     


    طرز تهيه

    روغن، پودر قند و زنجبيل را كاملا با هم مخلوط مي‌كنيم. آرد الك شده را داخل تابه ريخته و با حرارت ملايم تفت مي‌دهيم تا خامي آن گرفته شود، اما رنگ آن عوض نشود. بعد از روي حرارت برداشته و پس از سرد شدن به مواد بالا اضافه كرده كاملا مخلوط مي‌كنيم. كره را هم به تدريج مي‌افزاييم. در صورتي كه بخواهيم شيريني دو رنگ داشته باشيم مقداري از ماده آماده را با پودر كاكائو مخلوط كرده، سپس مواد را با وردنه باز كرده و به شكل‌هاي دلخواه قالب مي‌زنيم.

    [ چهارشنبه دوازدهم مرداد 1390 ] [ 9:56 ] [ معصومه ]
     

     

    مواد لازم
    ▪ شیر ولرم ۱ پیمانه ( ۱۵۰ گرم )
    ▪ شکر ۲/۱ پیمانه(۷۵ گرم)
    ▪ تخم مرغ ۲ عدد
    ▪ کره آب کرده ۵۰ گرم
    ▪ پودر خمیر ترش ۲ قاشق غذاخوری
    ▪ نمک ۴/۱ قاشق چایخوری
    آ▪ رد ۵۰۰-۴۰۰ گرم
    ● برای روی دونات :
    ▪ پودر قند به مقدارلازم
    ▪ پودر دارچین به مقدار لازم

    طرز تهیه
    ابتدا شیر ،شکر ،تخم مرغ ،کره آب کرده ،پودر خمیر ترش و نمک را باهم مخلوط کرده کم کم آرد را اضافه نمائید تا جائیکه خمیر بدست نچسبد و در عین حال لطیف باشد .روی خمیر را بپوشانید به مدت ۱.۵ – ۱ ساعت به خمیر استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود . سپس خمیر را روی سطح صافی باز کرده با قالب میان خالی قالب بزنید مجددا ۱۵-۱۰ دقیقه استراحت دهید سپس در روغن سرخ کنید و با قند و دارچین تزئین و سرو کنید.

    [ سه شنبه یازدهم مرداد 1390 ] [ 14:54 ] [ معصومه ]
     

    مواد مورد نیاز:
    شکلات=۲۰۰ گرم
    پودر کاکائو=۲ قاشق سوپخوری
    شیر=۴ قاشق سوپخوری
    کره=۱۵۰ گرم
    وانیل=۴/۱ قاشق چایخوری
    پودر شکر=۳/۱ پیمانه پر
    پودر بادام=۱ پیمانه
    پودر بسکویت=۱ پیمانه پر
    نان میکادو=۴ ورق
    روش پخت:

    -ابتدا شکلات،کاکائو و شیر را با هم مخلوط کنید و روی بخار آب جوش قرار دهید تا شکلات ذوب شود. سپس مواد را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
    -کره،پودر شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید و باهمزن برقی خوب بزنید تا مایه صاف و یکدست و روشنی به دست آید.

    - سپس مخلوط شکلات ذوب شده را مواد اضافه کنید و پس از مخلوط شدن،پودر بادام و پودر بسکویت را به مواد اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

    - مقداری از مواد بدست آمده را روی نان میکادو بمالید و یک نان دیگر روی ان بگذارید و این کار را تکرار کنید و با دست روی نانها را کمی فشار دهید و در آخر در یخچال بگذارید تا خنک شود.
    - پس از گذشت  یک ساعت،میکادو را می توانید از یخچال خارج کرده و برش بزنید.

    [ سه شنبه یازدهم مرداد 1390 ] [ 14:37 ] [ معصومه ]

    مواد لازم

    تخم‌مرغ سه عدد
    آرد 175 گرم
    شكر 175 گرم
    روغن‌مايع يا كره 150 گرم
    وانيل يك قاشق چايخوري
    پودر كاكائو به ميزان لازم
    بيكينگ‌پودر يك قاشق مرباخوري
    خامه يا پودرقند جهت تزئين

    کیک دو رنگ شکلاتی

    طرز تهیه

    ابتدا زرده و سفيده تخم‌مرغ را جدا كرده، سفيده را در ظرف جدا مي‌زنيم تا سفت شود. سپس زرده را زده، بعد از پنج دقيقه شكر و وانيل را به آن اضافه كرده و هم مي‌زنيم. تا به صورت كرم‌رنگ دربيايد، آن‌گاه روغن را به زرده اضافه كرده و هم مي‌زنيم وقتي مخلوط يك‌دست و به حالت كرم‌رنگ درآمد سفيده را به آن اضافه كرده و هم مي‌زنيم و در آخر آرد و بيكينگ‌پودر را اضافه كرده و مخلوط مي‌كنيم.

    در اين هنگام كف قالب را چرب كرده و آرد مي‌پاشيم، بعد مواد را داخل قالب ريخته و پودركاكائو را هم روي آن مي‌ريزيم و در فري كه از پانزده دقيقه قبل با درجه 180 درجه سانتي‌گراد گرم كرده‌ايم به مدت 40 دقيقه قرار مي‌دهيم. وقتي كيك پخته شد، مي‌گذاريم تا سرد شود و با خامه يا پودر قند تزئين مي‌كنيم.

    [ سه شنبه یازدهم مرداد 1390 ] [ 14:20 ] [ معصومه ]

    پفک گردویی

     

    مواد لازم :

     

    زرده تخم مرغ

    ۳ عدد

    پودرقند

    ۱۵۰ گرم

    مغز گردوی خشك شده

    یك فنجان

    آرد

    یك قاشق مرباخوری

    بكینگ پودر

    یك قاشق چایخوری

    هل یا وانیل

    كمی

     

     

    طرز تهیه:

     

    زرده تخم مرغ ها را به هم می زنیم. هل یا وانیل و یك سوم پودر قند را اضافه كرده، آن را تا ۵ دقیقه به هم می زنیم . سپس نصف پودر قند باقیمانده را اضافه كرده و به هم می زنیم و بقیه پودر قند را هم اضافه می كنیم. زمان به هم زدن پفك گردویی، باید ۱۵ دقیقه طول بكشد و در آخرین مرحله بكینگ پودر را با آرد مخلوط كرده، به زرده می افزاییم. درآخرهم گردو را افزوده و با قاشق كوچكی از مایع برمی داریم و روی كاغذ روغنی كه درسینی قرار داده ایم ، با كمی فاصله و در طبقه وسط فر با حرارت ملایم قرار می دهیم ، تا پفك ها پخته و كاملاً خشك شوند. حرارت فر ۳۰۰ درجه فارنهایت و زمان پخت ۱۵ دقیقه است.

    [ سه شنبه یازدهم مرداد 1390 ] [ 9:46 ] [ معصومه ]

    حلیم شیر

     

    مواد لازم :

     

    گندم ( پوست گرفته و شکستش بهتره)

    200گرم

    ـآب

    تا نصفه قابلمه متوسط با زودپز

    نمک

    1 قاشق چایخوری

    شیر

    حدودا 2 لیوان

    کره آب کرده

    1 قاشق برای هر کاسه

    دارجین و شکر

    به دلخواه موقع خوردن

     


    طرز تهیه :

     

    مواد رو باهم پخته حسابی تا له بشه. نکته که من از زودپز زیاد استفاده میکنم چون در وقت و انرژی کمتری غذا تهیه میشه و عطره طعمه غذا ۱۰۰٪ محفوظ میمونه و غذاها خیلی خیلی خوشمزه تر میشه. نداشتین اشکال نداره وقته زیاد میبره. بعد که گندمها خیلی له شد میریزین تویه مخلوط کن یا غذا درست کن. حسابی پوره میکنین. شیر رو کم کم اضافه و باز مخلوط میکنین تا حلیم بشه حلیم..( اگه شل بود برگردونین رو شعله تا ابش کمتر بشه ولی من بعد باید مواظب باشین که ته نگیره ) ۱ ق هل من اینجا بهش اضافه میکنم. موقع کشیدن تویه کاسه ها یه قاشق کره و دارچین و شکر یا هرچی که دوست دارین اضافه کنین.

    اگر دوست داشتین گوشت اضافه کنین شیر رو حذف کنین. گوشتتون چرب باشه بهتره و از اوایله طبخ اضافه کنین.

    [ سه شنبه یازدهم مرداد 1390 ] [ 9:44 ] [ معصومه ]

     

    ارده عسل:
    مواد لازم:
    1- ارده 800 گرم
    2- آرد گندم 250 گرم
    3- عسل 300 گرم
    طرزتهیه: آرد گندم را حرارت می دهیم تا طلایی شود سپس آنرا از روی شعله برداشته عسل و ارده را به آن اضافه می کنیم و خوب با هم مخلوط می کنیم تا خمیر نسبتا نرمی بدست آید. خمیر را در ظرف مورد نظرریخته و با قالب به آن شکل می دهیم. برای تزیین می توان از مغز گردو استفاده کرد.

    حلوای عسلی نرم
    موادلازم:
    1- آرد گندم 3 لیوان
    2- عسل 1 لیوان
    3- آب 1 لیوان
    4- روغن 1 لیوان
    5- پودر بادام زمینی نصف لیوان
    طرزتهیه: آرد را با روغن حرارت دهید تا به رنگ قهوه ای روشن درآید سپس عسل را 25 الی30 درجه سانتی گراد گرم کرده با آب مخلوط کنید و به صورت شربت قند درآورید. شربت را به مخلوط فوق اضافه نموده و مدت 5 دقیقه درحال به هم زدن بجوشانید بعد حلوا را در یک بشقاب یا دیس قرار داده و پودر بادام زمینی روی آن بپاشید و به شکلهای مختلف درآورید.
    حلوای عسل گردویی
    آرد گردو یا بادام را با عسل فروان مخلوط کرده وکمی وانیل یا هل به آن اضافه کنید و به شکل خمیر درآورید، سپس حلوا را به قطعات کوچک تقسیم کنید و درداخل زرورق های رنگی یا کاغذ روغنی مانند شکلات بپیچید.

    [ دوشنبه دهم مرداد 1390 ] [ 22:43 ] [ معصومه ]

     

    خوراک مغز سوخاري
     

    مواد لازم :
    مغز گوساله : 1عدد
    آرد سوخاري : 1بسته
    تخم مرغ : 2عدد
    جعفري : به ميزان لازم
    سيب زميني : 2عدد
    زرد چوبه ، نمک ، فلفل : به ميزان لازم

    خوراک مغز سوخاري

    طرز تهيه :
    ابتدا مغزها را بشوييد و با آب خيلي کم ؛ آن ها را به مدت 10 دقيقه بپزيد .سپس آن ها را بنمک ، فلفل و زرد چوبه طعم دار کنيد . سپس از قابلمه در اورده آن را کرده و داخل تخم مرغ زده شده بزنيد و سپس داخل آرد سوخاري زده تا همه طرف آن ها کاملا با آرد سوخاري آغشته شوند وسپس آن را در روغن سرخ کنيد .
    براي تزيين مي توانيد سيب زميني را پخته ، حلقه حلقه کنيد و داخل جعفري ساتوري شده بغلتانيد و سپس آن را به حلقه هاي 2 سانتي برش زده کنار غذا بگذاريد.
    نکته :
    - براي بهتر حلقه شدن بايستي بگذاريم تا فنر کاملا خنک شود.

    [ دوشنبه دهم مرداد 1390 ] [ 15:12 ] [ معصومه ]
     

    سوپ سرد عدس

    مواد اولیه

    ماست                                             یک کیلوگرم

     نخود                                                یک چهارپیمانه

     برنج پخته‌شده و عدس                   از هر کدام نصف پیمانه

     نعنا و شوید                                     روی هم 100 گرم

     روغن زیتون و نمک                           به میزان لازم

     

    طرز تهیه

    نخود را از شب قبل خیس می‌کنیم و در این فاصله دو یا سه بار آب آن را عوض کرده و بعد با مقداری آب می‌پزیم تا نرم شود. عدس را جداگانه با یک و نیم لیوان آب به مدت 30 دقیقه می‌پزیم. 

     ماست را با چنگال خوب می‌زنیم تا مانند دوغ کاملاً رقیق شود. بعد نخود پخته، عدس و برنج را به آن افزوده و به آرامی هم می‌زنیم.

     نعنا و شوید پاک‌ کرده و شسته را ریز خرد می‌کنیم و آن را هم به ماست می‌افزاییم. در مرحله آخر نمک و روغن زیتون را هم اضافه کرده، هم زده و به صورت سرد سرو می‌کنیم.

    [ دوشنبه دهم مرداد 1390 ] [ 14:52 ] [ معصومه ]
    ........ مطالب قدیمی‌تر >>

    .: Weblog Themes By Iran Skin :.

    درباره وبلاگ

    سلام به شما دوستان عزيز به وبلاگم خوش آمدید.
    معصومه هستم اهل استان خونگرم بوشهر.
    مختصري از انواع غذاها جنوبي وسراسر كشور رادر اختيار شما قرار داده و پذيراي مطالب و نظرات شما مي باشم

    آدرس ايميل :
    ahoora_ashpaz@yahoo.com
    امکانات وب